De plannen van Mercedes-Benz voor elektrisch rijden

Mercedes-Benz is een autofabrikant met een indrukwekkend wagenpark van luxe voertuigen, en het bedrijf heeft plannen om ze allemaal elektrisch te maken. In feite wil Mercedes tegen 2030 van al zijn modellen elektrische versies hebben. De eerste stappen in deze overgang zijn al in gang gezet, met het debuut van de volledig elektrische EQC SUV in 2019.

De Mercedes-Benz EQC is de eerste volledig elektrische SUV van de automaker, en het is slechts het begin van de plannen van het bedrijf om zijn wagenpark te elektrificeren. De EQC wordt aangedreven door twee elektromotoren die 402 pk en 564 lb-ft koppel genereren. Hij heeft een bereik van meer dan 200 mijl op één lading, en kan van 0 naar 60 mph in minder dan vijf seconden.

Hoewel de EQC indrukwekkend is, is het slechts het topje van de ijsberg voor de elektrische plannen van Mercedes. De EQC is slechts de eerste van 10 volledig elektrische voertuigen die Mercedes tegen 2025 op de markt wil brengen. En tegen 2030 zal elk Mercedes-model beschikbaar zijn in een elektrische versie. Dit betekent dat, of u nu op zoek bent naar een sedan, SUV, coupé of cabriolet, er een elektrische Mercedes zal zijn die aan uw behoeften voldoet.

Mercedes-Benz werkt eraan om ervoor te zorgen dat u nooit zonder lading zit. Met de Mercedes me Charge app kunnen gebruikers zoeken en navigeren naar het dichtstbijzijnde openbare Mercedes-Benz laadstation. De app start en stopt ook het laadproces en houdt het energieverbruik bij. Daarnaast biedt Mercedes-Benz ook een thuislaadkabel aan die compatibel is met alle Mercedes-Benz plug-in modellen. De Mercedes-Benz thuislaadkabel kan worden aangesloten op elk standaard stopcontact van 120 volt en levert tot 3,6 kilowatt vermogen. Mercedes-Benz wil ervoor zorgen dat u over alle oplaadmogelijkheden beschikt om uw auto probleemloos te laten rijden. Meeste EV van Mercedes hebben een maximum laadvermogen van 11kW. Dit betekent dat de Mercedes laadkabel een type 2 stekker moet hebben en geschikt moet zijn voor 3 fase opladen tot 16 Ampère. De plugin hybrids in het Mercedes wagenpark hebben doorgaans een 3,7kW laadvermogen (net zoals de meeste plugin hybrids van andere merken overigens), dit ivm de kleinere accu. Hiervoor dient u ook een type 2 laadkabel te gebruiken, maar geschikt voor 1 fase opladen tot 16 Ampère.

Mercedes-Benz plaveit de weg voor een toekomst van elektrische voertuigen, en het doet dat op een grote manier. Het bedrijf wil tegen 2030 elektrische versies van al zijn modellen hebben en de eerste stappen zijn al gezet. Als u op zoek bent naar een volledig elektrische auto van een luxe automaker, moet Mercedes bovenaan uw lijst staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *